Fergie született és nőtt fel Kaliforniában, egy meglehetősen vallásos és konzervatív katolikus családban. Ő volt tíz éves, amikor kezdett végző különböző bemutatók és jelent meg a sorozatban.
Amikor Stacy Ferguson fordult 27 éves, ő szólistája lett a csoport Black Eyed Peas. Mire a csapat arra készül, hogy kiadja a harmadik albuma. Csak a szépség Fergie egy mély és erős ének hozhat ez a csoport a toplisták élén landolt. És Fergie, és a csoport számára előnyös volt a szövetség.
Fergie turnézott Black Eyed Peas a világ minden tájáról, gyakorlatilag nincs ideje magánéletre. Csak 2009-ben feleségül ment színész Josh Duhamel.
A nagy karriert, egy nagy család, úgy tűnik, egyre több és szeretnék lehetetlen. Hanem az életében csillagok az ütések. Alig néhány hónappal az esküvő után, ami történt 2009 januárjában, Fergie bevallotta, hogy biszexuális. A hír sokkolta a világot, de a zene kritikusok azt feltételezték, hogy Fergie gondoskodott a provokáció kedvéért a reklám az új kislemez.
De a kritikusok kétséges, végül nem kapták meg a fejlesztés. Az énekes adott néhány interjút, amelyben nyíltan beszélt a tapasztalat intim kapcsolatot más nőkkel. "Én kísérletezett a nemi életet élő nők, de állandó barátnője, soha nem volt" - vallotta be a lány.
Az egész világ megdöbbent. Helyes és céltudatos Fergie, aki már többször beszélt a templomban nevelésében, nem jár a képviseleti emberek leszbikus szerelem. Azonban, Fergie megpróbálta megnyugtatni a rajongók. Azt mondta, hogy ő úgy döntött, hogy nem változik a férjem, és én soha nem gondoltam a szexre három. "Én voltam a nyílt és őszinte férjével kezdettől fogva kapcsolatban - mondta - Azt hiszem, a nők szépek, volt egy nagyon szórakoztató kommunikálni velük, és nem is szégyelli. A probléma az, hogy én is szeretem tisztességes ember. És én nem engedhetem meg magamnak, hogy kapcsolja be a regények oldalán. Ezt azért mondom, egy terapeuta, aki meggyőzött arról, hogy a szex egy nő - ez olyan, mint csaló. És magamra egy szabály: nincs változás. "
Most Fergie ragaszkodik ahhoz, hogy telepedett le. Ez csökkentette a működtetési tervet, és kezdett több időt töltenek a férjének. Ez nem zárja ki, hogy a közeljövőben fog neki örököst. És akkor az oldalán a botrányos múlt feledésbe örökre. Fergie készen kell csinálni kedvéért a család és a gyermek.